O udruzi

Društvo za zaštitu životinja Rijeka neprofitna je udruga koja djeluje u Rijeci i okolici dajući svoj doprinos zajednici pomažući odbačenim i izgubljenim životinjama. Udruga je osnovana 1993. godine i od tada djeluje uz konstanto povećanje broja članova i spašenih životinja.

Izreka kaže: “Samo mudraci vide dušu u očima životinje!

Jedan od obeshrabrujućih segmenata našeg rada je i (ne)provođenje Zakona o zaštiti životinja,posebno onih kaznenih odredbi koje se odnose na ubijanje i zlostavljanje tih nezaštićenih bića. Jer, još uvijek ima previše okrutnosti i zanemarivanja. Stoga pozivamo sve istomišljenike da se pridruže našim nastojanjima jer se životinje ne mogu zauzeti za sebe i mi smo njihov glas. A tek glas velikog broja ljudi imati će dovoljnu snagu da promijeni trenutno stanje na bolje!

O skloništu

Društvo za zaštitu životinja Rijeka volonterski skrbi o psima smještenima u skloništu između Viškova i Kastva. Sklonište je podijeljeno na 50-tak bokseva, a za pse se svakodnevno brinu volonteri osiguravajući im hranu, svježu vodu i potrebnu veterinarsku skrb. U skloništu trenutno boravi oko stotinu pasa svih dobi, a dio životinja o kojima skrbimo nalazi se na privremenom smještaju u domovima volontera i građana koji na taj način pomažu životinjama u nevolji.

U ovom skloništu psi nemaju određeni rok boravka (ne eutaniziraju se) i imaju osiguran smještaj do udomljenja. Dobra udomljenja pasa naš su cilj i svakodnevno se trudimo smanjiti predrasude prema udomljenjima odraslih pasa koji su većinom dobri, umiljati i beskrajno zahvalni za svaki trenutak pažnje koju im pružite.

Na ovoj lokaciji sklonište se nalazi od 2002. godine