Vuki je jedan od mnogobrojnih pasa čiji je život bio zamišljen kao psa čuvara ograničene slobode, psa na lancu.
Kako to znamo?
Dopeljan je u naš azil jer je pronađen na ulici. Vukao je za sobom ostatak lanca, a dio davilice mu je bio srasao s kožom. Trpio je iznimne bolove, pokušaj stavljanja povodca bio je nemoguć, tako da je hitno operiran. Komad metala koji mu je bio dugogodišnji teret i bolan graničnik slobode, odstranjen je i Vuki se iznimno brzo oporavio.
Azil je prihvatio odmah, konačno je bio okružen ljubavlju, pažnjom, nježnošću i …slobodan!
Za Vukija nitko nije došao pitati, nikome nije falio, a i bolje, jer patnje koje je prošao nisu za jednog takvog emotivca.
Izrazito je privržen ljudima, veseljak koji se očima smije. Željan šetnji, trčanja šumom i slobode kretanja, Vuki svaki dan nezasitno nadoknađuje sve uskraćeno što je do sada imao u životu.
S drugim psima se nalajava, jer je tako bio naučen, ali ne pokazuje agresiju i prilagodljiv je na sve uvjete.
Bradica mu je već počela sijediti jer je napunio 9 godina (okoćen je 01.10.2011.), ali Vuki je i dalje živahan i aktivan pas kao kakav tinejđer. Srednjeg je rasta, ima 17kg. Uklopio bi se i u kuću i u stan.
Na povodcu je poslušan, u zatvorenom prostoru uredan, pristojan u kontaktu s nepoznatim ljudima.
Čipiran je, cijepljen i kastriran.
Vukiju želimo od sveg srca da nađe dom, da ostatak života bude sretan, da osjeti ljubav, da zaboravi tugu, osamu i patnju i poživi dostojno svakog živog bića.
Zaslužio je ❤
Više informacija možete dobiti na 0911516160, 0955565710 (molimo pošaljite poruku pa ćemo vam se povratno javiti)