Tom i Gaia, brat i sestrica, potpora jedno drugom u svim životnim trenucima, nerazdvojni od rođenja.
Razmišljali smo oglasiti li ih zajedno ili odvojeno. Odlučili smo zajedno, jer znamo da postoje udomitelji koji su u mogućnosti udomiti dva psa odjednom, a to je naša potajna želja za njih dvoje.
Ostavljeni su ispred azila kao štenad. Imali su tada preko 6 mjeseci i lovili smo ih danima po okolnoj azilskoj šumi.
Trebalo je prilično vremena dok se nisu naučili na prisutnost ljudi, još više vremena na dodir ruke i maženje, a još uvijek se trznu kad im se stavi oprsnjak i povodac za šetnju.
Naši volonteri su se zaista potrudili oko Toma i Gaie, i njih dvoje se trude prevladati sve strahove i dati potpuno povjerenje ljudima.
Zato mislimo da bi i njima i budućim udomiteljima bilo lakše ako se udome zajedno, i ostanu jedno uz drugoga, daljnja uzajamna podrška.
Iako, ako smo mi u azilsklim uvjetima uspjeli ih socijalizirati; izvan azila, uz svakodnevnu ljubav i skrb, brzo bi se opustili i napredovali. Zajedno ili pojedinačno. Potrebno im je samo vremena kako bi prošli prilagodbu na nove uvjete.
Što još napisati?…mi ih obožavamo ❤ ❤
Dva veseljaka, koja su neprestano u pokretu, igraju se zadovoljno pušteni po dvorištima i šumi, a ne znaju da im može biti i bolje.
Križanci su srednje pasmine (mi ih zovemo crni samojedi), guste, oštre, crne dlake koju obožavamo mrsiti prstima.
Iako su plahi u prvom kontaktu s nepoznatim ljudima, nemaju u sebi niti trunke agresije. Dobroćudni su i dobrodušni, lijepi izvana i iznutra ❤ ❤
Tom i Gaia su okoćeni 25.12.2018, čipirani, cijepljeni redovito, čišćeni od unutarnjih i vanjskih nametnika, obavljena je kastracija/sterilizacija.
Više informacija možete dobiti na 0911516160, 0955565710 (molimo pustite poruku pa ćemo vam se povratno javiti)