Tin je jedan od najstarijih pasa koji su trenutno u riječkom azilu. Ima 12 godina, ali je aktivan i vitalan.
U azil je došao jer je njegov vlasnik umro, a nije postojao nitko od obitelji tko bi mogao preuzeti brigu i skrb. Tin je teško prihvatio azilske uvjete jer je kauč i komoditet doma zamijenio boksom. Bio je voljen pas, redovito šetan, dobro hranjen i uredno cijepljen.
Azilski posjetitelji obavezno zastanu kraj njegovog boksa i pomaze ga, ne vjerujući da pas takvog karaktera boravi u azilu.
Pitat ćete se, zašto onda do sada nije udomljen?!
Tin je živio u centru grada i nije bio navikao na vožnju autom. Pri prvom pokušaju ulaska u auto, pokazao je paniku i otpornost, a od stresa u vožnji imao je mučnine i nekontrolirano obavljao nuždu.
Zato smo s njegovim udomljenjem išli polako. Vježbali smo ulaske u auto i vožnju na kratkim relacijama, uz obavezno potkupljivanje keksićima  Tin je napredovao i možemo ponosno reći da se voli voziti na stražnjem sjedalu gdje mu je cesta pregledna, a vozač okom vidljiv.
Tin obožava kad ujutro volonteri dođu u azil, lavežom ih pozdravi i jedva dočeka da se otvore vrata kako bi uživao u šetnji i pronjuškao prirodu. Njegove šenje su lagane, penzionerske i voli biti slobodan, bez povodca iako je i na povodcu poslušan. Na poziv poslušno dođe i veseli se maženju i pažnji. Kao i svakom labradoru, dobra papica mu je najvažnija i najbitnija stavka u životu  Punog trbuščića, umiri se u svome krevetiću u azilu, a nastojimo mu redovito osigurati i mekani tepih, što mu je veliko veselje.
Tin je jednostavan i stabilan starčić. Obećali smo mu da ako savlada vožnju autom, da neće još jednu hladnu zimu dočekati u azilu. Naš Tinko, Tinčić zaslužio je dom 
Redovito je cijepljen, kastriran i za svoje godine, zdrav pas. Ima 28kg, uredan je u zatvorenom prostoru i malih prohtjeva.
Za više informacija zovite na 0911516160, 09154250558, 0955565710