Ime: Tia
Spol: žensko
Godište: 2013.
Težina: 30kg
Sterilizirana: DA

Prije nekoliko mjeseci objavili smo oglas drage Tie i nadali smo se svim srcem da će se za nju javiti dobra obitelj. Na našu veliku žalost, upita nije bilo i ovo je predivno i predrago stvorenje završilo u azilu 🙁 Od kada je postala dijelom dlakave azilske vojske, upoznali smo ju bolje i za nju imamo samo riječi hvale. Smatramo ju iznimno inteligentnom i privrženom ženkicom, savršenom na povodcu, potpuno socijaliziranom, izrazito željnom ljudske pažnje i igre. Slaže se i s mužjacima i ženkama, no ima i snažan karakter. Za nju tražimo dom u stanu/kući, ali s redovitim šetnjama i igrom, odlično bi se snašla u obitelj s djecom i već prisutnim drugim životinjama.

Opširnije o Tiji (dok je još bila kod svoje nekadašnje obitelji): Često se ljudi dvoume da li udomiti psa iz azila ili ne. Jedan od najčešćih razloga je taj što se boje da li će se taj pas prilagoditi na život u stanu, da li će biti dobar prema macama, djeci, drugim psima itd. Mi uvijek tvrdimo da se svaki pas nauči na dobro, pa čak i oni psi koji godinama žive u azilu i koji nisu vidjeli puno više od otvorenog neba. Nekima treba više vremena, nekima manje, neki nas iznenade odličnim ponašanjem od prvog dana, nekima zatreba i pomoć trenera, ali kada se ima volje i vremena, sve se na kraju posloži. Za one ljude koji žele udomiti psa, a koji ipak pomalo strahuju zbog nove situacije, psa čije navike ne poznaju ili ljudima koji općenito u životu imaju “ziheraškiji” pristup, predstavljamo kujicu koja traži dom, a zove se Tia. Sve Tijine kućne navike poznajemo i možemo Vam reći sve o njezinom ponašanju i karakteru općenito. Krenimo ispočetka.

Tia je kao štene udomljena iz azila, ali nažalost, zbog novonastale situacije unutar obitelji, nakon 3 godine, Tia mora pronaći novi dom 🙁 Bilo bi vrlo žalosno da se Tia u azil vrati, pa se nadamo da će se za nju netko javiti te da će iz sadašnjeg doma otići u novi dom. Tia je od samih početka bila od onih pasa za koje se kaže da su prave dobrice. U šetnji se i danas, kao i kada je bila štene raduje svakom psu koji joj dođe u susret; sva se “iskrivi”, zaliže ušice, maše repom, poziva na igru i silno se veseli. Šetnje sa njom velika su radost bez straha od nezgodnih situacija. U šetnje je naučila ići 3 puta dnevno. U stanu je Tia također jako dobra, nenametljiva, velika maza. Voli spavati na kauču, a lako bi se naučila i na pseći krevetac. Do sada je životni prostor dijelila sa još jednim psom, macom, odraslim ljudima, malom bebom i sa djetetom od 11 godina. I sa svima se jako lijepo slaže! Tia je socijalizirana, prilagodljiva i naučena je dijeliti sve što “ima” sa ostalim životinjama i ljudima. Pitali smo sadašnju Tijinu obitelj koja bi joj bila “mana”, ali oni tvrde da je ona jednostavno predobar pas i da nema mana. Osim, ako bi se to manom moglo nazvati, naveli su da Tia zna otvarati vrata u stanu. Mi bismo rekli da je zbog toga izuzetno inteligentna i da se taj simpatičan detalj vrlo lako može spriječiti. Također, iako živi sa macom koju jako voli i sa kojom dijeli sve oblike nježnosti, ulične mace za nju predstavljaju povod za igru pa se prema njima zna zaletjeti. Ali to čini i 90% ostalih pasa, ništa posebno 🙂 Voli jesti, ali hranu jede pomalo, damski.

Tia se nalazi u Rijeci, ima 3 godine, oko 30 kg i sterilizirana je. Ako razmišljate o udomljenju dobre i odane kujice, molimo uzmite Tiu u obzir. Kontakt 0955565710, 0919472608 ili 0915425058 (molimo sms i povratno ćemo nazvati).