RINGO je belgijski ovčar za kojeg možemo reći da ga život nije mazio. Nekadašnji vlasnik nije imao sluha za Ringove potrebe, ali srećom, predan je u ruke privremenim udomiteljima koji su se pobrinuli, a brinu i dalje, da Ringo bude sretan i zdrav pas kojeg će netko poželjeti udomiti i uživati u svim njegovim dobrim osobinama. O tim ćemo osobinama pisati u nastavku, ali ono što moramo napisati za početak, to je da Ringo ima oslabljeni rad gušterače i da do kraja života uz obrok mora dobivati enzime. Radi se o tabletama koje nisu preskupe (120kn/100kom), a potrebne su mu dvije na dan. Također, važno je da jede gastrointestinal hranu. Ukoliko se na to bude pazilo, Ringo će biti zdrav i sretan pas koji se po ničemu neće razlikovati od ostalih pasa, čak niti od onih puno mlađih od njega. Napominjemo da je puno truda uloženo u otkrivanje uzroka Ringovih zdravstvenih problema iz prošlosti i da je uz ovu kombinaciju (enzimi+gastro hrana) Ringo odličnog zdravlja i uzornih nalaza.

Jedna od najboljih Ringovih osobina zasigurno je njegova poslušnost. Ne može se desiti da se Ringo ne odazove na poziv, da potegne na povodcu prilikom šetnje ili da ne stane sa bilo kojom neželjenom radnjom ukoliko se to od njega zatraži. Ringo posluša iz prve, a mušku figuru izrazito poštuje. Znamo da bi muškog udomitelja Ringo naprosto obožavao i vrlo rado kroz igru obavljao svaki “zadatak” kojeg pred njega postavi. Uz to, Ringo je pas sa kojim se može svugdje otići, čak i na kavu, jer će na svakoj terasi ležati ili sjediti mirno uz svojeg čovjeka. Ako tome dodamo i njegovo obožavanje vožnje u autu, zaista govorimo o savršenom suputniku i društvu u skoro svim situacijama. S druge strane, situacije koje Ringo ne voli, one su kada se nalazi sam zatvoren u boksu, a dok vani npr. grmi ili kada se čuju jaki zvukovi (pucnjava petarda i sl.) Tada se Ringo jako uspaniči. Na iste zvukove ne reagira ako se nalazi na otvorenom prostoru, ili ako je npr. u stanu uz ljude.
Iako sa drugim psima nema problema (čak niti sa mužjacima), Ringo ne voli mace, male životinje i perad.

Idealan dom za Ringa bio bi u kući sa ograđenim dvorištem u kojem će moći živjeti, uz ljude koji će sa njim rado otići u šetnju ili koji će mu bacati loptu. Jer loptu Ringo zaista obožava, baš onoliko koliko i aktivno druženje sa čovjekom. U tim trenucima Ringo je najsretniji pas na svijetu, a njegiva sreća postaje zarazna ♡
U stanu je Ringo vrlo miran, leži na svojem krevetiću i ima uredne higijenske navike.

Voljeli bi da se za Ringa jave udomitelji koji imaju iskustva sa pasminom, ali i koji će otvoriti srce i dati priliku psu u godinama kojem u životu nije bilo lako. Ringo zaslužuje sreću, stabilnost, obitelj i dom, kao i svoju terapiju te posebnu hranu uz koje konačno živi život bez tegoba, muke i boli.
*Ukoliko se javi dobar udomitelj koji bi volio usrečiti Ringa, ali koji nije u mogućnosti kupovati mu medicinsku hranu i terapiju, pomoći ćemo mi.

Ringo je rođen 1.4.2010.godine, ima 27 kg i kastriran je.
Nalazi se u Rijeci.
Kontakt 0911331162, 0911516160 ili 0915425058