Ime: Nero
Spol: muško
Godište: 2005. (15.6.2005.)
Težina: 12kg
Kastriran: DA

Nero je jedan od onih pasa za koje možemo reći da se napatio kao pas.
Život mu je bio sve samo ne lijep. Deset je godina proveo na lancu, a sve što se podrazumijeva dostojnim života jednog obiteljskog psa, Nero nije iskusio.
Čak niti u njegovim ozbiljnim godinama, kada bi po prirodi stvari trebalo biti tako da se psa smatra dugogodišnjim članom obitelji, u slučaju Nera nije bilo tako. Postao je zapravo još veći višak… I završio je u azilu.

Mjeseci su bili potrebni da Nero prihvati dobre namjere volontera, a i drugi su mu psi bili neprijatelji, pa je boksu živio sam.
S druge strane, šetnje su od početka bile ono što je Nero istinski volio i čemu se veselio poput šteneta. Tada bi zaboravio na svoje godine, na sve pse oko sebe i uzbuđeno bi jurio šumom, njuškao i istraživao, kao da želi nadoknaditi svih deset godina stajanja na mjestu…Tako je i danas, dvije godine nakon dolaska u azil, Nero je podjednako lud za šetnjama i trčanjem, ali uz jednu promjenu; sada mu društvo u šumi rade tri vesele ženkice sa kojima se utrkuje i igra prilikom azilskih šetnja  One su njegove prijateljice sa kojima dijeli svoj životni prostor  Želimo reći da je Nero napredovao, da je zavolio društvo drugih pasa (ženkica), a i često odlazi na izlete sa azilskim šetačima koji se upravo zbog njega u azil upućuju 

Iako u godinama, Nero je vrlo aktivan psić prepun životne energije, dobrog je zdravlja i još boljeg apetita 
Promijenio se na bolje od kada je u azil došao i sada je puno lakše za njega tražiti odgovarajuće udomitelje u odnosu na nekad. Iako znamo da nema puno ljudi koji će psu od 13 godina odlučiti pružiti dom, mi ćemo se ipak nadati da netko takav postoji. Netko svjestan da ih ne čekaju silne godine zajedničkog života, već puno malih trenutaka sreće. I naravno, onaj predivan osjećaj da ste psu kojeg život nije mazio, pred kraj dali smisao.

Nero je rođen 15.6.2005. godine, ima oko 12 kg i kastriran je.
Kontakt 0911516160, 0915186649 ili 0915425058 (molimo sms i povratno ćemo nazvati).