Ime: Lena
Spol: žensko
Godište: 2017.
Težina: 21kg
Sterilizirana: DA

Iako često pomislimo kako bi bilo dobro kada bi nam psi mogli ispričati svoju priču, prva sljedeća misao bude ta da nam je zapravo možda bolje i ne znati detalje. Jer najčešće je sve vrlo jasno; psi pronađeni na cesti ostavljeni su od strane svojih nekadašnjih obitelji. Nisu im bili važni. Kada je pronađena na cesti, Lena je imala ogrlicu. Nečija je bila. Pitamo se samo, kako je moguće da divan pas poput nje nekome nije značio ništa? Od kada je ušla u naše živote, Lena nas je osvojila. I ne samo nas, već i sve šetače koji su ju odveli na izlet u azilskoj akciji “Mali izlet za veliko veselje”. Neki se od šetača često po Lenu vraćaju jer su prepoznali silne kvalitete ove iznimne ženkice. Ovo su njihovi dojmovi:

“Jučer smo odveli ovu divnu djevojku Lenu na izlet. Ona je krasan, miran i umiljat pas. Odmah je ušla u auto, mirno se vozila i nije nimalo smetala u vožnji. U šetnji je uživala, pogotovo kad bi skrenuli sa stazice u šumu. Hodala je uz nogu, nije potezala, niti se odvajala od nas. Nijednom nije zalajala ni na ljude, ni na druge životinje. Ako bi koji pas zalajao, ona bi se samo udaljila od njega. Na mačke nije reagirala- Pomalo je plaha pa se uzmicala i skrivala iza nas kad bi prolazili kraj drugih šetača, no bez straha se poigrala s jednim crnim labradorom, s kojim je odmah kliknula. Na prvu je plaha, ali kad osjeti da nema potrebe za strahom, da se želite sprijateljiti s njom, ona je radosna i nježna. Neće se nametati, neće skakati po vama, pričekat će da ju sami počnete maziti, u čemu uživa. Nije mnogo zastajkivala u šetnji (kako to često čine psi kad žele ponjušiti sve oko sebe), niti je htjela trčati. Idealna je za lagane šetnje, umjerenog ritma, bila bi izvrstan pratitelj npr.ljudima koji vole ići u šparoge. Lena je jako uživala u šetnji, a i nama je uljepšala dan.”

“Mirna, jako poslušna. Odaziva se na ime. Bez povodca hoda uz nogu. Ne laje po noći kad je bila kod nas. Imamo mačka i na prvu bi se i možda zaletjela, ali kada smo rekli “ne” poslušala je odmah i kasnije se nije obazirala na njega. Sa drugim psima je super, na izletu sa našim psima je bila super, a i sa svim ostalima koji su naišli, igrala bi se sa svima. I u autu je dobra, mirno sjedi ili spava. Jučer je pažljivo ušla u vodu, prvi put, malo po plićaku. U šetnjama su je ljudi mazili tako da je i to okej. Prava maza i dobrica”

Lena je rođena je u 4.mj. 2017. godine, ima 21 kg, čipirana je i cijepljena, a uskoro će biti sterilizirana. Nalazi se u Rijeci. Kontakt 0911516160, 0915191049 ili 0955565710 (molimo sms i povratno ćemo nazvati).