Lara je križanka pasmine Erdel terijer. Terijeri su izrazito aktivni, dinamični i živahni psi i kao takvi imaju svoje ljubitelje.
S terijerima nikad vam neće biti dosadno. Dok ne “odrade” svoju dnevnu dozu trčanja, skakanja i igranja, neprestano će vas pozivati na akciju. Privrženi su svojoj obitelji, prema kojoj se ponašaju zaštitnički i vole biti uključeni u sve dnevne aktivnosti. Druženje s drugim psima nije im toliko bitno, koliko bliskost s ljudima i djecom.
Lara je prava terijerka. Mlada ženkica, okoćena 14.02.2020, željna je igre, pažnje i rada. Loptice i štapovi su joj omiljene igračke i jedva dočeka trčati i donositi ih. Ujutro neumorno skače i nestrpljivo iščekuje trenutke jurenja po livadi ili okućnici. Stoga bi bila idealan ljubimac za skrbnike koji vole boraviti u prirodi, planinariti ili koji traže društvo za trčanje.
Tolerantna je prema drugim psima, ali ne voli pse koji žele dominirati i koji imaju agresivan pristup.
Kada se umori, Lara postaje nježna mazulja. Legne u svoj krevetić, liže ruku iz zahvalnosti i čeka vrijeme kada će ponovo započeti aktivnosti.
Mace joj nisu po volji, ali ne bi im naudila, nego ih potjerala.
Čipirana je, cijepljena protiv bjesnoće i sterilizirana. Ima 17 kg, srednjeg je rasta, više bi joj pogodovala kao dom kuća s okućnicom, ali uz česte šetnje i istrčavanja, bila bi i u stanu poslušna.
Naučena je na vožnju autom i na šetnju povodcem.
Nalazi se na privremenom smještaju u okolici Rijeke.
Više informacija možete dobiti na 0911516160 (molimo pustite poruku pa ćemo vas povratno nazvati)