Foka je križanka njemačkog lovnog terijera. To je pasmina lovačkih pasa koji su vrlo energični, odlučni, razigrani i puni ljubavi prema svojoj obitelji. Malenog su rasta, temperamentni i neumorni, s velikim interesom za aktivnost i igru. To su izrazito inteligentni psi, voljni su učiti, željni rada i istrčavanja tako da im treba priuštiti puno aktivnosti, trčanja po šumi.
Zbog tih karakteristika traženi su kao kućni ljubimci većinom za obitelji, koje žele aktivnog člana za njihove izlatničke pustolovine.
Što se tiče slaganja s drugim psima, mačkama i ostalim malim životinjicama; preporučuje se da budu jedini ljubimci u kući (osim ako se ne nauče socijalizaciji u štenećkoj dobi) jer nisu skloni toleranciji drugih pasa u kućanstvu, a za male kućne ljubimce imaju lovni nagon.
Foka je tipična predstavnica pasmine. Veselo dočeka volontere svako jutro po dolasku u azil i simpatično stišće okice uživajući u porciji maženja. Nestrpljivo iščekuje vrijeme kad se može slobodno istrčati se po azilskom dvorištu i loviti loptice. Nakon aktivnosti, poslušno uđe u boks, pojede svoju porciju, legne na dekicu i upija sunčeve zrake.
Najtužnije nam bude kad odlazimo iz azila, a ona tužno cvili, poziva nas i znamo da jedva iščekuje naše ponovno viđenje.
Foka je obiteljski pas, toplog srca i donijet će nekome beskrajnu radost i biti vjerna družica. Tražimo joj skrbnike koji imaju iskustva s pasminom, autoritativnost i koji su aktivni.
Okoćena je 2016 godine, redovito cijepljena, čipirana i sterilizirana. Ima 8 kg, malog je rasta i naučena na povodac.
Više informacija možete dobiti na 0955565710, 0911516160 (molimo pustite poruku pa ćemo vas povratno nazvati)