Ime: Dylan
Spol: muško
Godište: 2017.
Težina: 20kg
Kastriran: NE

DYLAN je prije nekoliko tjedana, bez pratnje i bez čipa, dolutao do jednog caffe bara u okolici Rijeke. I kao što to već obično biva, osim njega samoga, ništa o njegovoj prošlosti, nitko nije znao, niti saznao.

Brzom akcijom Dylana smo preuzeli i smjestili ga u azil. Mislili smo da je najgore iza njega, da će se netko vrlo brzo zaljubiti u lijepog, mladog psa i da će uskoro odšetati u svoj novi dom. A onda se desila tragedija Dylanovu je nogu kroz rešetkastu ogradu dohvatio drugi mužjak i sve što je uslijedilo bila je prava noćna mora, kako za njega, tako i za nas koji smo svjedočili krvavom prizoru. Pokunjeni Dylan u šoku je napustio azil i brzo se našao na veterinarskom stolu.
Idući je dan amputirana njegova nožica. Beskrajno smo tužni zbog nesreće koja se desila, a desila se u sekundi. Na boksu nije bilo rupe, on je svoju nogu provukao kroz otvor na mreži koji je širine svega nekoliko centimetara i upravo mu je zato bilo teško izvući nogu natrag kada je drugi pas nogu dohvatio. Ne želimo pisati o detaljima tog ružnog događaja jer je toliko tužan da je bolje zaboraviti ga, ako je to uopće moguće…

Danas, nekoliko tjedana kasnije, Dylan se oporavio i došao je trenutak kada za njega tražimo dom.

——

Dylan je nakon operacije smješten na privremeni smještaj kod naše volonterke. Sreća u nesreći je ta da je upravo smještaj prepun drugih pasa (mužjaka, ženki, štenaca i seniora), te mačaka i djece, učinio jako puno za Dylanovu socijalizaciju. Dylan se odlično prilagodio i naučio bratski dijeliti sve što jednog psa čini sretnim, prije svega pažnju, ljubav i igru. Na dijeljenju hrane sa ostalim psima volonterka još uvijek radi sa Dylanom uz potpuno razumijevanje jer je jasno da je naš junak u prošlosti bio više gladan nego sit, pa hrana za njega znači nešto što se ne dobiva redovito niti često. Iz dana u dan i na tom polju Dylan pokazuje napredak, a na svim ostalim poljima Dylan jednostavno oduševljava! Jedna od njegovih najsimpatičnijih navika je igra sa štencima i općenta zaljubljenost u njih. Predivno je promatrati ga kako se sa njima igra i poput starijeg brata radi među mališanima red pazeći da svako štene dobije podjednaku porciju pažnje i pravde. Prihvatio je i mace, one su mu prave prijateljice i ne bi imao ništa protiv doći u dom gdje mace već žive. Ženkice su također odlično društvo za Dylana, a što se tiče mužjaka, nakon početnog gunđanja, prihvatio je apsolutno svakog kojeg na smještaju sa njim živi.

Velika je maza, obožava maženje i pažnju, općenito društvo ljudi (i djece), pa je stoga vrlo važno da dođe u dom u kojemu neće biti sam, Dylan je izuzetno društveno biće.
Bio bi jako sretan kada bi imao ograđeno dvorište i kada bi mu buduća obitelj mogla priuštiti trčanje, Dylan je najsretniji kada se nađe na zelenoj površini; u šetnjama obožava prostranstva i otvorene prostore.

Vrlo je uredan, nuždu obavlja vani, čak niti u dvorištu, već isključivo izvan prostora u kojem boravi. U autu je odličan, a kod veterinara uzoran.

I za kraj, spomenut ćemo njegovu nesretnu nogu, odnosno njegovo funkcioniranje na tri noge. Dylan se ponaša kao da ništa nije desilo; aktivan je, veselo trči, raduje se drugim životinjama i igri sa njima, ljudima, životu. Razmatramo mogućnost nabavke kolica, ali o tome ćemo pisati naknadno kada dobijemo sve potrebne informacije.

Osim iznimne hrabrosti, Dylan je pokazao i ogromnu zahvalnost na svakom, pa i najmanjem znaku pažnje.

On je jedna predivna duša i zaslužuje najbolji mogući dom. Vjerujemo da ga od njegove konačne sreće dijeli tek jedan telefonski poziv.

—–
Rođen je u 6. mj. 2017. godine, ima 20 kg i uskoro će biti kastriran.
Kontakt 091 151 6160, 091 542 5058 ili 095 556 5710