ZIVA je žensko štene, križanka ovčara. Nije zaslužila početak života kakvog je imala; kao štene bila je zatvorena u ograđeni prostor, daleko od ljudi i ljudske topline. Ali, Ziva je sve ostavila iza sebe, zaboravila i na privremenom smještaju uživa.

Teta čuvalica kaže da ne zna koga Ziva više voli; ljude, pse ili mace. Njen repić konstantno maše od sreće. Druželjubiva je i jedva dočeka partnere za igru i zabavu. Prema svakome je prijateljski raspoložena.

Osim toga, Ziva uživa u svakom trenutku maženja i pažnje, kao i u trenucima u kojima se može ušuškati i bezbrižno spavati. Za jedno malo štene, Ziva brzo uči, več zna sjesti, čekati hranu, biti strpljiva. Zna Ziva biti i zaigrana; pa ipak je još uvijek štene, ali kad pretjera u svojim nestašlucima, na tetino “NE” odmah prestaje! Poslušna je. Lijepo hoda na povodcu i uredna je u zatvorenom prostoru. Uz sve ostale pse koje čuva, teta čuvalica ponekad čak i zaboravi da je Ziva u kući i kaže da bi takvih kao što je Ziva mogla čuvati i sto. Teška srca pustit će ju nekome drugome kome će Ziva uljepšavati život narednih 15-ak godina. Da, Ziva je osvajačica srdaca.

Ima skoro 4 mjeseca, 10 kg, a kada odraste biti će srednjeg do većeg rasta. Redovito je čišćena od unutarnjih i vanjskih nametnika i cijepljena je (prvi put protiv) zaraznih bolesti.

Ziva nikako nije pas za box (ili još gore, lanac), nego za ljude kojima će biti član obitelji i punopravno dijeliti kućanstvo. Idealna bi bila kuća s okućnicom, no i stan uz duge i redovite šetnje.

Nalazi se na privremenom smještaju u Rijeci. Ako želite upoznati ovu malu pahuljicu, zovite 0911516160

Pomozi nam udomiti psa i podijeli stranicu: