RAS je stanovnik riječkog azila, mladi ljepotan pun životne radosti, energije i ljubavi koje čuva samo za odabranu obitelj  Istini na volju, nije Ras imao do sad baš nekog izbora i ne može se pohvaliti redom zainteresiranih udomitelja koji nestrpljivo čekaju da on odluči koji mu najviše odgovara. Ne može se pohvaliti niti kratkim retkom… Ali to zapravo, nije to niti važno! Što će Rasu red, kada je potreban samo jedan čovjek, ali onaj – pravi!
Ras je velik dečko, stasit i zdrav, obožava klopu, trčanje i igru, a pogotovo društvo ženkica; igru udvoje, istraživanja šume udvoje, život udvoje. Svoju trenutnu cimericu poziva na igru, u šetnji prati i kao da ju stalno zapitkuje – “Gdje sada idemo? A što ćemo sada raditi?”  Jako je simpatično promatrati ga dok je povlači za rep u trenucima dok se ona raspravlja sa nekim od pasa iz susjednog dvorišta 
Jasno je da ćemo reći da bi Ras bio zadovoljan u domu gdje već živi jedna ženkica, ali naravno da to nije uvjet. Jer i kao jedini pas u obitelji, Ras bi se odlično uklopio i fokusirao upravo na čovjeka, uhvatio njegov ritam i zajednički život učinio radosnim na obostrano zadovoljstvo.
Ras nije pretjerano nametljiv pas, čak niti druge mužjake ne izazva, ali kada ga netko provocira, uzvratiti će lavežom. Od društva mužjaka, draže mu je društvo ženkica, ali u šetnjama budući udomitelj ne treba brinuti zbog neugodnih svađa. Ono na što ipak treba obratiti pažnju je Rasova snaga. Budući da ima 30 kg, nije pogodan za šetnju u pratnji djeteta ili nejake osobe. Ras zna hodati na povodcu, ali potrebna je određena snaga, spretnost i dosljednost. Iskustvo sa većim psima ne bi bilo na odmet.
Ras je izuzetno biće upakirano u tijelo “običnog psa”. Jedan od onih pred čijim kavezom ne postoji red, ali od onih za koje se nikada nećemo prestati nadati da će ga osjetiti nečije srce.
—–
Ras je rođen 1.4.2018. godine, uredno je cijepljen i čipiran, ima 30 kg i kastriran je.
Konatkt 0911516160, 0955565710 (molimo sms i povrato ćemo nazvati)

Pomozi nam udomiti psa i podijeli stranicu: