Ime: Malik
Spol: muško
Godište: 2017
Težina: 17kg
Kastriran: DA

MALIK je još jedan od azilskih siročića pred kojim stoji amputacija noge 🙁 Do prije nekoliko tjedana, Malik je lutao riječkim predgrađem, a zbog svoje ozljeđene šape, uočio ga je veći broj ljudi. Prizor mršavog psića koji na vjetrometini i debelom minusu luta gazeći po svojem zglobu, malo koga ostavio je ravnodušnim. Vrlo brzo, jedna je draga djevojka Malika uhvatila i dovela ga u azil. Od tog trenutka, Maliku se otvaraju vrata, ona koja, nadamo se, vode u sretniju budućnost. —- Čim smo ga upoznali rodila se ljubav. Malik je prije svega jedno nježno biće koje djeluje krhko poput staklene figurice. Mršav je i vrlo nježan, u kontaktu sa ljudima umiljat je i pokoran. Prilikom maženja on se umiri i uživa, a kada pregledavamo njegovu ozljeđenu šapu, on se prepušta s punim povjerenjem iako ga šapa sigurno jako boli. Malik ljudima vjeruje prije svega. Voli Malik i ženkice, svojoj cimerici je dobar prijatelj, a ponekad se na neke mužjake zna i naljutiti pa laje ako se zadrže ispred njegovog boxa. Znamo da to ne vrijedi za sve mužjake jer kada je lutao ulicama, bio je u društvu još jednog mužjaka i bili su nerazdvojni. Na povodcu Malik lijepo hoda, u vožnji je predobar, on je općenito jedan dobar psić i preporučamo ga širokom spektru udomitelja; starijim ljudima, većoj obitelji ili samcima. Ipak, tko god se odluči za Malika, mora biti otvorenog srca i uma jer u svoj život dovodi psića sa 3 noge. Preporučamo zainteresiranim udomiteljima da prouče ili da se raspitaju kako pas sa 3 noge funkcionira, a mi možemo na tu temu ukratko napisati da funkcionira – odlično. Dokaz je i naša Lajka kojoj je prije tjedan dana amputirana noga. Od kad se probudila iz anestezije, ona se ustala i odšetala na 3 noge iz ordinacije kao da se ništa nije desilo. A i stepenice je savladala brzinom munje. Malik će na 3 noge funkcionirati puno bolje nego sad jer se neće više oslanjati na zglob na kojemu koža stalno puca i stvara se rana podložna infekciji. O njegovom ćemu zahvatu još pisati, on je zakazan 18.4. Do tada, pozivamo da dođete u riječki azil upoznati Malika, pomaziti ga i šapnuti mu da će sve biti u redu. A tko zna, možda se desi ljubav pa ga odlučite i udomiti? —– Malik je star godinu dana i ima 17 kg. Kontakt 091 151 6160, 091 542 5058 ili 091 519 1049 (molimo sms i povratno ćemo nazvati)

O Maliku smo pisali i predstavili ga, a s vremenom i molili vas pomoć za podmirenje troška zahvata amputacije njegove noge. Zajedničkim snagama uspjeli smo pomoći psiću u nevolji, a sada kada je sve ružno iza njega, vrijeme je da mu nađemo super dom!

Malik se nalazi na privremenom smještaju u okolici Rijeke, svih osvaja svojim pozitivnim stavom, a na tri noge funkcionira savršeno! Igra, zafrkancija, trčanje, dijeljenje pusica i neprestano umiljavanje poznatim i nepoznatim osobama, njegove su osnovne karakteristike.

Malik je predivno stvorenje koji nas uči pozitivno gledati kroz život, radovati se svakom trenutku i veseliti se budućnosti. Tko ne bi htio imati takvog mudrog draguljčića pored sebe?
Tekst u nastavku Malikov je oglas prije same amputacije noge kada je još uvijek trpio bolove i stanovao u azilu. Tada je bio nešto tužniji i mirniji jer mu zbog cijele situacije nije bilo niti malo lako. Danas je Malik veseljak bez premca i zahvaljujemo se još jednom svima koji su pomogli na njegovom putu prema sretnijoj budućnosti!

I ponavljamo, Malik traži dom, ako razmišljate o udomljenju, razmotrite našeg simpatičnog tronošca. Da li je na odmet reći da ćete u svakoj šetnji sa Malikom, u očima ljubitelja pasa biti heroj ulice?

Pomozi nam udomiti psa i podijeli stranicu: